Beurs oudheid
Hallo iedereen! Het 5de leerjaar heeft op 27 april de beurs van de oudheid gedaan. Het ging over de Grieken en de Romeinen. Er waren kraampjes van verschillende onderwerpen zoals aquaducten, keizers, goden, tempels, gladiatoren, ... De ouders mochten komen kijken.  Hoe hebben we dit nu aangepakt? Eerst moesten we in boeken opzoeken. Dan moesten we zelf een tekst maken en inoefenen.Ten slotte moesten we dingen knutselen voor in ons kraampje te zetten. We hebben er heel veel tijd in gestoken!! Het was heel leuk! Doei!!!
Sportdag Mortsel

Op donderdag 26 april ging de sportdag van de stad Mortsel door voor het 3e, 4e en 5e leerjaar. De kinderen beleefden heel veel plezier.  We hebben nieuwe sporten geprobeerd zoals; tjsoekbal, torbal, arrow tag en hakka.  De leukste activiteit was natuurlijk het kajakken. Met drie kinderen in een bootje, 2 peddels en heel wat zenuwen mochten alle kinderen en toertje maken op de vijver in Fort IV. Wat hadden we veel plezier (en een natte broek)! De foto's van deze leuke dag kan je hier bekijken (derde/ vijfde leerjaar) of op de klasweblog van het derde leerjaar.

De ruimte
In de krokodillenklas hebben we bijna 3 weken geleerd over de ruimte. De poppenhoek en bouwhoek werden helemaal omgebouwd tot een ruimtestation. Als echte astronauten leerden we een raket te besturen en brachten we de nodige draaiknoppen en wijzers aan. In onze klas zweefden de zelfgemaakte planeten mooi in het rond. Met een echte sterrenkijker konden we zelfs op zoek gaan naar de sterren. Onze kleuters hebben er echt van genoten. 

 

Juf Greet en haar astronautjes


Lekkere eitjes
Na te hebben geleerd over kippen en eieren samen met Juf Lieselotte (okanleerkracht) was het tijd om ze te proeven. De gelukzakken waren Camila en Joshua. Ze konden kiezen tussen spiegelei of roerei. Mandarijntjes waren er ook als dessertje.

Joshua, Camila en juf Lieselotte

Knutselles Pasen
5B heeft als knutselwerkje een paasei of een paaskuiken gemaakt. Het paasei was een open ei met daarin een vogelnestje met een vogel erin. Het paaskuiken Was een kuikentje. We maakten het met een ballon die je helemaal met krantenpapier en behangerslijm moest bekleven. Je moest het krantenpapier er helemaal rond doen zodat het een harde bal werd. Daarna schilderden we de paasei of het paaskuiken in mooie kleuren. Voordat we het paasei konden schilderen, moesten we eerst de ballon eruit halen en een gat in het ei knippen. Dan pas konden we het ei schilderen. Dan schilderden we de vogel en mochten we takjes gaan zoeken op de speelplaats die we dan voor ons nestje konden gebruiken. Na het schilderen van het paaskuiken, moesten we de vleugels, ogen, bek, pootjes (en hanenkam) tekenen op vilt en dit daarna uitknippen. We konden dit dan pas opkleven wanneer ons paaskuiken droog was. We vonden het heel leuk! Groetjes van 5B!