Speelgoed 4b
Het maken van het speelgoed was heel leuk maar we waren wel een beetje klungelig. Want Maaike had haar vinger tussen de grond en de houten plank geplaatst en toen liet ik de hamer op de plank vallen. Dus dat deed wel een beetje pijn .En ik liet een hamer op mijn vinger vallen. 

En  Maxime had op zijn vingers geslagen met de hamer. Maar na een tijdje hadden we onze sjoelbak dan eindelijk af. Toen we hoorden dat we nog een reclamespotje moesten maken, moesten we pas echt nadenken. Maar we hadden het gelukkig nog afgekregen. En toen mochten we met het speelgoed spelen van de andere kinderen. Ik vond zelf de biljarttafel het leukste. En de uitstap naar het speelgoedmuseum was heel leuk en vooral heel cool en zeker omdat ze zo'n grote dingen van lego hadden gemaakt. Er was ook veel speelgoed van metaal en hout, maar ook steen. Het was ook echt heel leerzaam, want je zag speelgoed van meer dan 100 jaar. Je kon ook speelgoed van over de hele wereld zien! En er was ook een leuke opdracht doorheen het museum. Je moest het recept vinden van pepernoten. We hebben die dan nadien gemaakt in de klas tijdens hoekenwerk! Het was dus een heel leuke tijd zowel in het museum als in de klas!

Lieve groeten Jerome 4B

Ik vond het project "speelgoed" heel leuk.
We hebben superveel gedaan.
Ik heb samen met Lou en Julian een biljarttafel gemaakt. 
Het was eerst een beetje zoeken maar daarna ging het wel.
We hebben allemaal op onze vingers geklopt.
We moesten ook een reclamespot maken,die was heel leuk al zeg ik het zelf.
Ook met heel het 4de samen zijn naar het Speelgoed gegaan ,het was heel indrukwekkend ,we mochten spelen,ronkijken,eten en drinken.
Ik heb toch al verteld van die biljardtafel op het einde waren de poten in elkaar gezakt !
P.S. die was onstabiel ! 
Oskar
Speelgoedmuseum 4
Op dinsdag 5 december 2017 zijn de kinderen van het vierde leerjaar met de trein naar het speelgoedmuseum in Mechelen gegaan. We moesten eerst een beetje wachten maar gelukkig stond er speelgoed achter glazen wanden in de inkomhal. 
We mochten eindelijk binnen en gingen onze rugzak en jas weghangen. 
Daarna gingen we naar de eerste verdieping. Daar zagen we poppen en playmobile. We gingen ook naar de kermis en het circus. Als we op een knopje drukten, begonnen de attracties te bewegen. Toen gingen we naar de tweede verdieping. Daar gingen we onze boterhammen opeten. We kregen allemaal een drankje. Bij verdieping twee gingen we naar de treinen kijken. Daarna gingen we met een gids naar een lokaal. We konden er bikkelen, knikkeren en met een diabolo spelen. Daarna gingen we naar het 3D schilderij : de kinderspelen van Breughel kijken. Het leek net echt. Hier moesten we kijken en luisteren naar de gids. Ze vertelde ons hoe ze vroeger schaatsten en waarvan deze gemaakt waren Nl van botten van een paard of koe. 
Op verdiep drie zagen we teddyberen. Daar leerden we dat deze naam komt van de Amerikaanse president Theodore Roosevelt die als bijnaam 'Teddy' had. Dan moesten we terug naar het eerste verdiep want dan mochten we gaan spelen met het speelgoed. Nadien gingen we met de trein terug naar school.

Quinten V (4a)

Leren in groepjes 2

Werken en leren in kleine groepjes vinden ze in het tweede leerjaar echt fijn. Hiervoor kwam juf Ann ons mee helpen. Zo waren er 3 juffen en 1 meester die hen konden begeleiden tijdens hun werk. Bij hun eerste taakje maakten ze in kleine groep enkele regels voor op de speelplaats. Ze kregen een prent over een speelplaats om tot ideeën te komen. Voor het tweede werkje werden de groepjes een beetje groter gemaakt. In deze groepjes werd er gewerkt rond de liter en kleinere inhouden. Er werd heel actief gemeten door iedereen.