Sportdag 2de lj

Hier enkele sfeerbeelden van de sportdag van het tweede leerjaar.
Het was een fijne dag met vele sporten: hockey, volksdans, basket, voetbal, paalbal, trampoline, ... te veel om op te noemen. Maar genoten, hebben we. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wafels bakken! 2de lj

Verslag volgt nog...

Meerminne 5de lj

Een paar dagen geleden is het 5de leerjaar van de basisschool De Tandem naar het Meerminnehof geweest om bejaarden te gaan interviewen.Ik zelf, ben met 2 vrienden iemand van 79 jaar gaan interviewen.Ze vertelde over de oorlog en over nog veel meer. Vroeger, toen ze ongeveer 10 jaar oud was,moest ze thuis met z'n alle in de kelder slapen omdat het boven veel te gevaarlijk was,(er kon elk moment een bom vallen). Ze hadden bijna geen geld om eten te kopen,maar net genoeg. Zo vertelde ze maar voort.Toen moesten we al afscheid nemen, maar ik vond het een heel leuk interview!

Jokke 
Sherborne 1ste en 6de lj

 

 

 

Verslag volgt nog...

Speelgoedmuseum 4de lj

We zijn di 6/12 naar het speelgoedmuseum geweest. Om 8.20 vertrokken we aan school. Daarna zijn we met de trein naar Mechelen gereden. Daar kregen we een bundeltje van de juf met vragen over het speelgoed. Daarop moesten we ook ons lievelingsspeelgoed tekenen. Dan mochten we met de juffen rondlopen. Terwijl moesten we de vragen van het bundeltje opzoeken en invullen. Daarna gingen we eten. Dan was er een gids met ons naar een kamertje gaan en hebben we daar mogen spelen met speelgoed van vroeger. Ik heb ook nog geleerd dat ze op het schilderij van P.P.Breughel 'kinderspelen' 140 kinderen staan. We zijn naar het speelgoedmuseum geweest omdat we over speelgoed leren. 

Merel 4A

Kerstsfeer

Onze poppenkamer toverden we om tot een donker hoekje. We konden gezellig snoezelen met de lichtjes. Onze klas kreeg ook een mooie kerstboom en deze versierden we samen met de kleuters. Op onze lichtbak legden we dia's. Dit kenden ze niet en was nieuw voor hen. Het waren weer heel leuke weken in de olifantenklas. We wensen jullie allemaal leuke feestdagen en tot volgend jaar!
Kerstgroetjes,
Juf Rien en Juf Eline


 

 

 

 

Sinterklaas

De Spiekpietjes zijn geen onbekenden meer tijdens de Sinterklaasperiode.
Dat er twee Spiekpietjes achterbleven bij ons was wel onverwacht!  De kleuters en de leerlingen van het eerste en tweede leerjaar kregen een oproep van de Sint om hem te helpen de Spiekpieten terug mee te nemen op zijn stoomboot maar dan moeten ze wel groot zijn. Elke klas bedacht een middeltje om dit te doen lukken. De Sint kon samen met de kinderen en de juffen genieten van dit spektakel tijdens zijn bezoek. Foto's volgen nog.

 

Pepernoten en meer...

Er werd in alle klassen hard gewerkt rond Sinterklaas. Sint was blij verrast met onze ideetjes om de spiekpieten groot te maken. Er werden gezonde pepernoten gebakken, toverdrankjes gemaakt, een toverstaf en nog veel meer. Sint bedankte ons door de schoenen flink te vullen.Kijk maar mee bij de kuikentjes, olifanten, krokodillen en nijlpaarden. En hier nog van de varkentjes.


Zwarte Piet

De jongste kleuters waren zo onder de indruk van de Zwarte Pieten tijdens hun bezoek dat wij hen achteraf ook eens uitdaagden om straffe toeren uit te halen. Een Pietendiploma waardig.