Fiësta Latina
Op maandag 20 februari gingen we naar de Marc Liebrechtschouwburg. Het was er echt schitterend! Vijf basisscholen uit Mortsel deden mee. Voor de middag mochten we twee workshops doen die we in de klas gekozen hadden. Tijdens de middag gingen we boterhammen eten en daarna begon het slotfeest. Het was wel lang wachten voor we met onze klassen op het podium mochten. Onze dans ging goed. Na het feest moesten we jammer genoeg terug naar school en naar huis. 

Pas om middernacht was er weer een superformiweldigkolosachtige dag voorbij gegaan.

Fien Paeps 4A

Letterfeest

De leerlingen uit het 1ste leerjaar vierden vorige week 'hun letterfeest' samen met de oudste kleuters. Nu ze 'alle' letters kennen, mogen ze daar ook best fier op zijn. Ze dansten en zongen liedjes over lettertjes. Ze lieten ook zien hoe goed ze al konden lezen. De oudste kleuters genoten van de optredens. Volgend schooljaar is het aan hen! Dan zullen zij, begin maart, hun letterfeest vieren...

Carnaval in de lagere school

Met een leuke, grappige stoet doorheen Mortsel-Dorp vierden we met veel plezier carnaval in onze school.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Floddertje

Wie is Floddertje? Het is een ondeugende meid die in allerlei gekke situaties terecht komt. Twee weken hebben we gewerkt rond het leuke boek van Floddertje. We leerden hoe we een bad nemen, stempelen met blokken, verf mengen in zakjes, hoog en laag op een ladder staan, poetsen, afwassen, afdrogen, een ladder maken, sokken sorteren, grote bellen blazen met een rietje, zeep maken, tekenen in scheerschuim, heel veel schuim blazen in een badje, lekker samen ontbijten op de wijze van Floddertje, kleedjes wassen, verf blazen, kapper spelen, groentjes snijden en als slot hebben we heerlijke wortelsoep gegeten. Floddertje gaan we niet snel vergeten.

De krokodillenklas

Smeerkeesjes

Ons thema Floddertje was een succes.
We hebben veel vieze dingen gedaan maar ook gepoetst en gekookt. Smeerkeesje is zelfs op bezoek geweest.Bekijk met veel plezier de foto's. Ze spreken voor zich!

Groetjes, de olifantenklas

Hotelbib 4a
Hallo,

Onze klas, 4A, heeft op woe 1/2 in de bib van Mortsel een nachtje mogen overnachten. Onze ouders hadden ons om 19.00u afgezet. We hadden dan uitleg gekregen van de directeur. Daarna mochten we ons plekje zoeken en ons bed klaarmaken. Ik lag samen in een hokje met Emiel, Florimon, Auki en Daan. Daarna hadden 2 vrouwen uit Peru verhalen verteld. Daarna kregen we nog een tas warme chocolademelk met een koekje.Als dit op was, was het tanden poetsen en ons bed in. We mochten nog een kwartiertje lezen en dan gingen de lichten uit. 's Morgens stonden we op en moesten we inpakken. Dan kwam mijn papa de koffers halen. We mochten lekker smullen van een 'fair trade' ontbijt. Na het smullen, hebben we het 'bib spel' over Zuid-Amerika gespeeld.Daar heb ik veel bijgeleerd: bv. hoe ze de cacaokolven kappen en nadien naar ons land vervoeren. Daarna gingen we naar de wereldwinkel en daar gaf een mevrouw uitleg over de producten die in de winkel verkocht worden en uit welke landen ze komen. We mochten nog iets kopen en dan terug naar school. Ik vond het heel leuk.

Sid
Bezoek groentemuseum 2B

Begin februari brachten de leerlingen van het tweede leerjaar een bezoek aan het Grom (groentemuseum). Dit was een hele belevenis. We reden met de trein naar Sint-Katelijne Waver. Na een een fikse wandeling kwamen we aan in het Grom. Tijd voor een gezonde knabbelpauze. We werden verwelkomd door onze gids, Paul. Hij begeleidde ons naar de keuken. Daar stonden enkele kookouders ons op te wachten. Iedereen werd aan het werk gezet. Sommigen moesten de groenten snijden voor de soep, anderen voor het hoofdgerecht en een laatste groepje zorgde voor het dessert. We ontdekten dat uien snijden niet zo prettig is. Paul vertelde ons dat als we onze tong uitstaken, we minder last zouden hebben van de ui. Sommigen hebben dit ook uitgetest. Wanneer alle groenten gesneden waren, moesten we de afwas doen en ook nog de tafel dekken. Terwijl de kookouders het eten verder klaarmaakten, leerden we over de verschillende soorten smaken door die te proeven. Buiten brachten we een bezoekje aan de kruidentuin, het bijenhotel en de serre. Daarna werkten we nog rond de voedingsdriehoek op een speelse manier. Dan was het tijd om te smullen van een heerlijk middagmaal. Na het middagmaal werd er nog een beetje uitleg gegeven over de verschillende groenten. We kropen ook even onder de grond om daar een kijkje te nemen. Toen was het tijd om terug te keren naar school.

Het was een fijne dag.
De leerlingen van 2B en hun juffen