Yoga mama's

Naar aanleiding van onze week 'Allemaal zen' kwamen enkele mama's voorstellen om een yogalesje te geven aan de kuikentjesklas. Woensdag 21 februari was het dan zover en wat hebben we genoten! Dankjewel lieve mama's.

Hier een filmpje.

Noordpoolnijlpaarden?

Onze koffer met warme kleren stond klaar om te vertrekken naar de Noordpool. We ontmoetten de Inuit, ijsberen, zeehonden, walrussen en de poolvossen. Op de Noordpool bouwden we een iglo en leefden zoals de Inuit. De Inuit gingen vissen en de pooldieren gingen op jacht naar hun prooi. Op de Zuidpool leerden we over het poollicht en deden het na met onze zaklamp.

Juf Aline en de nijlpaardenMonsters

Juf Aster en juf Roos(Stagiaires) maakten er een monsterweekje van.  De kleuters leerden hoe een monster eruit ziet, wat monsters eten en leerden monstertrucjes.

Uiteindelijk hadden we 20 kleine, lieve monstertjes in onze Nijlpaardklasje.
Fête Afrique
We zijn met de vierdes van de Mortselse scholen naar de Mark Liebrecht schouwburg gegaan. Daar gingen we het slotfeest van fête Afrique vieren. 
Eerst deed je 1 workshop: knutselen, juwelen maken, dansen, koken, ... en dan was het pauze. Je kreeg een fair trade banaan en een drankje. Daarna deed je een tweede workshop. Bv: koken, djembé, dansen, zandschilderijen maken, ...
Toen gingen we middageten eten. We kregen eten omdat het de tiende editie was. Je kon kiezen uit sandwiches met hesp, kaas, krabsla, choco en koffiekoeken. Je kreeg nog een banaan als dessert of een koekje dat gemaakt was tijdens de workshop.
In de namiddag startte het slotfeest. Daar deed iedere school zijn act op het podium. 
Eerst zongen we het 'fair trade lied' en 'the chocolate song'. Toen gingen alle actjes van start. Wij dansten de pata pata. Er waren ook toneeltjes, een modeshow, ...
Na alle acts kwamen de ouders op het podium die ook een dansje aangeleerd kregen.
Tenslotte moesten we allemaal op het podium bij onze leerkrachten staan. We zongen nog één keer de 'chocolate song'. Op het einde van dat liedje schoten de leerkrachten een confettiekanon af.
Toen ging iedereen naar huis.
Dus kort en krachtig: Het was een onvergetelijke dag!!

Anna, Jolien, Odette, Hannah (4A)
Groentemuseum 2B
Vorige week zijn we naar ’t Grom geweest en we hebben knolseldersoep, pureepatatjes en appelflappen gemaakt . We zijn ook op zoek gegaan naar de kippen.
En we hebben ook over de voedingsdriehoek geleerd. Wist je dat water het belangrijkste is en cola heel ongezond is?

Irene en Lara
Proefjes
Hallo iedereen!! We zijn in onze klas aan het werken rond 'het weer'. Daarom hebben we met de beide klassen van het 5de leerjaar allerlei proefjes gedaan rond luchtdruk, warme lucht, uitzetten, ... Er waren 10 proefjes die we met ons groepje van 3 à 4 kinderen moesten doen. Om de 7 minuten moesten we doorschuiven naar het volgende proefje. Wij vonden het proefje met de haardroger en het ping pong balletje wel leuk! Door de warme lucht bleef het ping pong balletje zweven boven de haardroger! Ook het proefje met de krant en een lat was leuk! Je moest de krant op een lange lat leggen en dan héél snel op de lat slagen. Wat zou er gebeuren denk je? De krant bleef liggen! Al onze bevindingen moesten we in ons bundeltje van W.O. opschrijven. Het was hééél leuk!!