Blij, bang, boos

Iedereen kan al wel eens boos, verdrietig, bang of blij zijn. In de olifantenklas hebben we gewerkt rond de 4 gevoelens.

Elke ochtend/middag gingen we kijken hoe we ons voelden. We deden dit aan de hand van rollenspelletjes. 

We keken in de spiegel naar onze gelaatsuitdrukkingen en we schilderden op 'boze' muziek. 

Het was een week vol emoties!
Groetjes,
Juf Eline 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Hulpvoertuigen

Wat een belevenis!  Naar aanleiding van ons thema "hulpvoertuigen" kregen we bezoek van een ECHTE politieman en een ECHTE brandweerman. Daardoor konden wij ons nadien ook echt inleven.  We blusten allerlei branden, redden poesjes uit de bomen, testten uit hoe hoog we konden en durfden klimmen op een ladder, we trokken ECHTE brandweermankleren aan, we vingen boeven en schreven zelfs boetes uit. Heel fier gingen we nadien met ons brandweermandiploma naar huis.  Dank je wel papa van Saloua en peter van Modest en Hyppolite voor het leuke bezoekje.

De oudste kleuters vonden het een toffe belevenis.

De ruimte
Hoeveel planeten zijn er? Waarom heeft Saturnus een ring? Wat is een vallende ster? Wat is zwaartekracht? Waarom is het donker? ....
Allemaal vragen waar de olifanten op kunnen antwoorden.
Twee weken hebben we ijverig gewerkt rond de ruimte. We hadden zelfs een ruimtestation in ons klasje en we hebben gegeten als echte astronauten. 
Het waren weer 2 super fijne weken! 
Groetjes,
Juf Eline en Juf Rien 
Dag en nacht

Na de kerstvakantie maakten we eerst tijd voor onze  nieuwe vriendjes, daarna werd er gewerkt rond het thema 'Licht en donker'. We maakten kennis met kleine en grote beer uit het verhaal 'Welterusten, kleine beer'.
Kleine beer kan niet slapen. Het is zo donker! Met de lantaarntjes uit het verhaal ontdekten we nog heel veel andere lichtbronnen. Zo werd het steeds lichter in de klas. We speelden met onze eigen schaduwen en schilderden ons silhouet. De kleeftechniek kwam heel veel aan bod tijdens het knutselen van een nachtlampje en de maan.Het slaaphoekje in de klas kende ook veel succes.

Juf Veerle