Proefjes JBM

Dankzij het 6de leerjaar konden de leerlingen van de 1ste graad genieten van enkele zelfgemaakte proefjes. Wat vonden we dat leuk! Overal was er spektakel! Op het einde werd er zelfs een raket gelanceerd. Zo graaf!

Bezoek aan de VRT
Op dinsdag 6 maart zijn wij met het vierde leerjaar met de trein naar de VRT in Brussel geweest. Toen we aankwamen, zijn we eerst naar de studio van Ketnet gaan kijken. De studio was kleiner dan ik had verwacht en er hing veel verlichting en er waren ook camera's. 

We hebben ook de studio van het weerbericht gezien. De weerman/vrouw staat voor een blauwe muur waar ze zelf niets op ziet. Zij kijkt naar een kleine monitor waar de kaart van België op geprojecteerd staat. Zo duidt zij/hij alles aan.
Ik heb ook de studio van het nieuws gezien en een oude van het sportnieuws 'Sporza'. We zijn ook langs de MNM-radiostudio gegaan. Daar heb ik ontzettend veel knopjes gezien. We mochten haar ook enkele vragen stellen.
Tenslotte zijn we naar de grootste studio gegaan. Daar nemen ze de 'zevende dag' op en  ook 'Van Gils en gasten'. 
VRT bouwt ook zijn decors zelf. Die staan allemaal opgeslagen in een grote hal.
's Middags hebben we onze boterhammetjes in een cafeetje opgegeten en nog even gaan spelen in een parkje in de buurt.
Dan zijn we met de trein terug naar school gegaan.

Jaane (4A)

Kleuterparadijs

Hier enkele sfeerbeelden van uitstap met de jongste kleuters naar het kleuterparadijs in de sporthal van Mortsel.
Op en top speelplezier!

Cijfers en letters
Cijfers hier en letters daar…. Op zoek naar cijfers en letters in onze eigen school. Maar ook op straat waren er heel wat lettertjes te vinden. Na onze zoektocht hebben we in onze klas allerlei leuke dingen gedaan en kwam er elke dag een andere letter aan bod. Het was SUPER leuk en we hebben al veel geleerd.

Juf Greet


Naar de bib
5B is op dinsdag 20 maart naar de bib van Mortsel geweest. Daar hebben we een spel gespeeld.
Dat deden we op een computer of op een tablet. We moesten vragen beantwoorden waarvan we het antwoord in de boeken konden vinden.
We had een uur de tijd om de vragen te beantwoorden. We moest 10 rondes van 3 vragen beantwoorden. Na elke ronde kregen we te zien hoeveel van de 3 vragen we juist hadden.
Als we een fout hadden, kregen we nog een 2de kans. Als we het dan nog fout hadden, moest iemand van de bib een code ingeven.
De groep met de meeste volgers (punten) won na het uur het spel. Het was SUUPER leuk!!!
Circus Bumba

Na verkennen van het circusthema werd het tijd om aan de voorstelling te werken. De rollen werden verdeeld, we zochten muziek uit voor bij de optredens en kledij + bijpassende attributen werden uitgezocht. Meester Sem kozen wij als circusdirecteur en juf Suzy als materiaalhulp. We traden twee keer op voor de kleuterschool.

Geniet mee van enkele foto's en een filmpje.

Juf Veerle en haar kuikentjes

Circus

Na de krokusvakantie zorgde de verkleedkoffer voor een nieuw thema. Arthur vond het clownspak en toen hij dit aantrok kreeg hij heel wat kijkers rondom zich. De speurtocht in de koffer ging verder, iedereen vond er wel iets leuk in. Het leek net circus in de klas. Ik besloot om dit verder te verkennen met de kleuters en al snel kwamen er heel wat ideetjes naar boven. Het verhaal 'Jules en het circus' werd de aanzet om zelf een circusvoorstelling in elkaar te steken. Er moesten al zeker clowns, koorddanseressen, leeuwen en olifanten optreden. Ook aan kooien voor de leeuwen werd gedacht. Tijdens dit thema stonden 'samenwerken', 'plezier beleven' en 'zich durven tonen' centraal.