Strips

Met heel het 5de leerjaar gingen we uit de school en mochten we vragen over strips beantwoorden! Het was héél leuk!!!!!!!!!!! Alle kaartjes hingen aan verkeersborden en dan moesten we die verkeersborden op een plan aanduiden! :)

Afscheid kleuterschool

Woensdag 27 juni, de geeltjes nemen afscheid van de kleuterschool. Dit deden ze met een heel mooi liedje voor hun ouders.

5A op stap met de varkentjes

Met onze klas, 5A, gingen we naar het rusthuis de Meerminne. Daar gaven de kleutertjes een bloem en deden ze een dansje met de grote kinderen van het vijfde leerjaar. De bejaarden waren er blij mee!

Het is zover!

Het is bijna zover, tijd om afscheid te nemen en mijn kleutertjes door te geven. Ze zijn er klaar voor en hier toon ik nog wat foto's van hun talenten, het laatste verjaardagsfeestje in de klas, gewoonweg samen klas maken ... . Ik ga ze missen mijn kuikentjes maar kijk uit naar hun nieuw avontuur volgend schooljaar. Juf Veerle

Schoolreis jongste kleuters

 

 

 

 

 

 

Een eerste lading foto's van een fijne schoolreis!

Hieperdepiep!

Traditiegetrouw werden de kleuters die jarig zijn in de vakantie uitgenodigd voor een picknick in de speeltuin. Dit is elk jaar weer een feest dankzij de hulp van bereidwillige ouders. Een dikke dankjewel is op zijn plaats. Hier nog heel wat mooie foto's van de mama van Arthur.

 

Boerderijklassen
Boerderijklassen
Bezoek zoo 4
Dinsdag 5 juni 2018 ging het vierde naar de zoo. We vertrokken met de tram en stapten uit op 'Diamant'. 
Toen We aankwamen, gingen we met een gids mee. Hij gaf ons uitleg over de huidbedekking bij de verschillende dieren. Toen de gidsen hun werk erop zat, wandelden we nog wat rond.
Daarna zochten we een plekje op om te eten.
Daarna gingen we naar de zeeleeuwentraining met de zeeleeuwen: Zoë, Luna en Silver.
Toen hadden de juffen normaal een spel voorzien maar er was te weinig tijd dus mochten de kinderen alleen op stap tot het tijd was. Dan gingen we met de tram terug naar school.

Quinten V.
Boerderijklassen
Antwerpen
Beste mensen, donderdag liepen we in kleine groepjes rond in Antwerpen. We moesten van post naar post wandelen. Aan elke post zat een juf die een verhaal over Antwerpen vertelde. Na dat verhaal, moest je met jouw groepje een blad met vragen invullen. Per vraag dat je juist had, kreeg je een puzzelstuk. Op het einde van de dag moesten we de puzzel maken aan de kathedraal. Daar hoorden we het verhaal van Quinten Matsijs. Als beloning kregen we allemaal letterkoekjes! Het was een hele leuke dag!
Muziek maken

In de kuikentjesklas leeft er al lang de sfeer om muziek te maken. De kleuters maken regelmatig een podium in de bouwhoek en gebruiken al wat voorhanden is voor muziekinstrumenten. TANDEMLAND aanbrengen was nu het moment om de kleuters volop te laten musiceren. Een ervaring op zich!!

Juf Veerle

Bezoek imker
Donderdag 17 mei zijn de leerlingen van de OKAN-groep naar de imker geweest. 
We werden rond geleid door de papa van Isa en Martha, die imker is, in de tuin van hun opa. De familie Boeykens is al jarenlang bezig met het houden van bijen. 
We leerden een heleboel nieuwe woorden zoals bijenkorf, honingraat, nectar,..
Het was super spannend toen de bijen wel heel dicht bij ons kwamen. We konden ze zien zitten in de kast. Zo zagen we de bijen van wel heel dicht, we hoorde ze zelfs zoemen.
Wat een h(l)eerlijke, toffe introductie op het nieuwe thema "insecten".
Nogmaals bedankt aan de gastvrije imker Jeroen en zijn familie. 
Juf Lieselotte
Voor juf Suzy

Juf Suzy, kinderverzorgster in de kleuterschool, besloot om haar extra opdracht als poetsvrouw in onze school stop te zetten. Wij zorgden met de kleuters voor een verrassingsmomentje! Een verdiende dankjewel voor al die jaren poets van onze klaslokalen, toiletten, speelplaats en nog veel meer. Ook tijdens schoolfeesten konden wij steeds op haar rekenen. Juf Suzy, geniet ervan!

Bosklassen maandag
Het is zover hier gaan we
We pakken onze koffers
We stappen samen op de bus
Op jacht naar een kikkerkus
De kop is eraf: de eerste dag bosklassen is achter de rug. In een heerlijk lentezonnetje leerden we elkaar en Heibrand wat beter kennen. Hoe? Al knutselend, zingend, dansend en spelend. Een mooi begin van een nieuwe bosklassenweek.
Na soep, puree en worst, vertelde imker Johan ons alles wat we wilden weten over de bijen, en dat was heel wat. Zo weten we nu dat een koningin (de bij met de gele stip) elke dag 1500 eitjes legt, dat een bijenkast jaarlijks 30 kilo honing opbrengt en dat bijen al dansend de weg naar lekkere bloemen aan hun soortgenoten tonen. Hij had echte bijen met hun koningin bij en Balo en Yana werden in imker verkleed. 
We kregen ook tijd om samen in het bos te spelen, kampen te bouwen en stokken te zoeken.
Na het 4-uurtje mochten we, eindelijk, naar onze kamer om onze bedjes op te maken. 
’s Avonds mochten we een activiteit uit de carrousel kiezen: macramé, dansen, foto’s trekken, knutselen, spelletjes, quizzen en kingscub. 
Nu liggen we allemaal stilletjes ;-) in onze bedjes. 
Slaapwel…

Foto's dinsdag
Foto's woensdag
Foto's donderdag
Foto's vrijdag

Nieuw leven

In de kuikentjesklas mochten de kleuters een hele week zorgen voor echte kuikentjes. Elk kuikentje kreeg een naam en af en toe zat er een kuikentje mee aan de puzzeltafel.
Wat groeien ze snel! Dus tijd om samen afscheid te nemen, kijk maar mee hoe 'alle' kuikentjes genieten van en rond een mooi bouwwerkje.

 

Juf Veerle