Thema 'De bakker'

Juf Jolien en juf Eline hebben onze dino's geleerd hoe ze een echte bakker moeten zijn. Koken, spelen, knutselen, en natuurlijk ook smullen. Het was een super toffe week.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lekkere soep!

Tot aan de krokusvakantie maken de jongste kleuters elke week soep voor elkaar.
Deze week smulden we van overheerlijke courgettesoep. 
Dankjewel varkentjesklas.


 

 

 

 

De Spiekpietjes 1ste lj

Op 10 november zijn we met het 1ste leerjaar naar de Spiekpietjes EXPO geweest. Daar wandelden we door een levensgroot verhaal over de spiekpietjes. De juffen en meester lazen het verhaal voor. Nadien gingen we, in kleine groepjes, op zoek naar enkele goed verstopte spiekpietjes. We waren echte speurneuzen. Op het einde van ons avontuur konden we ons uitleven in het ballenbad, op het fietsparcours of in de tekenruimte. Het was een leerrijke dag vol spel en plezier. Nu wachten op Sinterklaas!
Schaatsen

Schaatsen voor het derde tot zesde leerjaar.

Hoog en beestig bezoek in 1a

Wat een dag vandaag in 1A! Juf Eva de stagiaire in onze klas verraste onze kinderen met een bijzonder bezoek. Aaron het paard kwam langs vandaag! We hebben van dichtbij gezien dat een paard net zoals wij ook ogen, een neus, oren, knieën, een buik, rug en een poep heeft! Aaron werd verwend met lekkere wortels en stukjes appel en werd  daarbovenop ook flink geaaid door zachte kinderhanden. We keken aandachtig hoe (snel) een paard loopt maar het best van al was… dat we zelf een ritje rond de speelplaats mochten maken op Aaron’s grote, hoge rug! En wat een dappere ruiters hebben we toch in 1A, niemand had schrik van de grote, lieve Aaron.

De kinderen van 1a, juf Eva en juf Nadine

Nog een filmpje.

Neuzen snuiten

Jules moest niezen en had een vieze snottebel aan zijn neusje hangen.Maar je neus snuiten, hoe doe je dat?
Samen met Jules gingen we dit oefenen en stempelden we een mooi zakdoekje voor hem.
Toen Jules zijn popje vies was geworden moesten we hem ook weer helpen. Eerst was het een beetje zoeken en voelen of het water wel warm genoeg was. Daarna kon de schuimpret beginnen!

De kuikentjes


 

 

Museum Kontich 5de
Dag beste juffen, meesters en schoolgenootjes. Het 5de leerjaar is naar het museum van heem- en oudheidkunde geweest. We zijn er met de fiets heen gegaan. Het was 6 km en een beetje. Het is een klein museum in Kontich. Er staan allemaal voorbeelden van dingen van vroeger. Er stonden bijvoorbeeld huizen van de Grieken en de Romeinen. Er stonden sieraden die de mensen vroeger met de hand maakten en er stonden fosielen. We hebben er ongeveer 2 uur aan gezeten.
Na afloop kregen we van een gids allemaal  fossielen. Iedereen die wou, kreeg een zakje. Daarna zijn we terug naar school gegaan. Groetjes A.K.