sporen in het bos 2

Het tweede leerjaar ging in het bos naar sporen van dieren in de herfst. Daarna maakten ze met takken, bladeren,... een winter- of kersttafereel.


 

 

 

 

 

Halloweenspel 1 en 2

Net voor de herfstvakantie speelden de leerlingen van 1 en 2 een groot halloweenspel. Ze mochten ook verkleed naar school komen.


 

 

 

  

 

 

Gekleurde kuikentjes
Onze kuikentjes in actie tijdens de kleurenweek. Elke dag had zijn kleurtje zoals je kan zien op de foto's. Onze groene dag was een groepsfoto waard!

Juf Veerle

 

 

 

Zoektocht in het bos

Op 26 oktober namen de kleuters van de Olifantenklas en de Krokodillenklas onze kleuters van de Kuikentjesklas mee op uitstap naar het bos. De jongste kleuters gingen op zoek naar holletjes van dieren die leven in het bos, de oudste kleuters waren op zoek naar kabouters.
Beide zoektochten hadden succes en na afloop genoten we nog even van het herfstzonnetje in de speeltuin!

Juf Veerle


 

 

 

Joepie... Basket!!

Dinsdag, 3 oktober, reden de kinderen van het eerste leerjaar met de bus naar Oxaco. Goed voor een hele voormiddag “ballenfestijn”! Onder leiding van een enthousiaste coach oefenden we balvaardigheden, dribbelen, in het doel gooien, trainen, een kleine match spelen, … Het was een super toffe sportieve voormiddag!


 

 

 

 

 

Kleurenthema
In de kleuterschool werd het een kleurige week dankzij Wolfie. Hij nam de kleuters mee op ontdekkingstocht naar alle kleuren in zijn omgeving. Elke klas ging verder op ontdekking in deze kleurenwereld.
Hier nog enkele foto's van de kleurenomloop bij de jongste kleuters.

 

 

 

 

5B knutselt een herfstlantaarn
Vorige week moesten we allemaal een glazen bokaaltje meenemen en gedroogde bladeren. Vrijdag gingen we dan aan de slag! We moesten eerst de glazen bokaal vol smeren met behangerslijm. Dan moesten we de bladeren op de bokaal plakken. We moesten het dan laten drogen. KLAAR! Sid en Emiel


 

 

 

Werelddierendag
Hallo allemaal!Op woensdag 4 oktober 2017 was het werelddierendag. 5B mocht verkleed komen als dier.Onze juf had zelfs haar 2 hondjes mee. De 2 hondjes heette Bruce en Toby. Het waren 2 schattige chihuahua's.De juffrouw pakte ze vast voor we binnenkwamen want anders konden ze ontsnappen. We moesten flink gaan zitten en stil zijn want dan ging de juffrouw de hondjes loslaten. Eerst bleven de 2 hondjes vooraan maar daarna liepen ze overal wel wat rond. We mochten vroeger gaan spelen omdat anders iedereen naar de 2 hondjes ging komen. We mochten een van de 2 hondjes pakken en dan trok de juf er een foto van. Heel de school was jaloers op ons! Het was heel leuk! Daaaaag Hanne, Janne en Merel.

 

 

 

 

Feest bij de kikkertjes