Liefste meter, Liefste peter...

Oei, daarvoor is het nog wat te vroeg. Toch lopen er in het 6de leerjaar heel wat kersverse en enthousiaste meters en peters rond. Maandag werd a.d.h.v. een kaartspel beslist welke kinderen uit het eerste leerjaar zij onder hun “beschermende” vleugels mochten nemen. Spannend!!! Zeker ook voor de kleintjes. Na een fotoshoot en een kennismakingsspel was het ijs meteen gebroken.  En het zag er goed uit.   Ze deden tijdens de sportdag al hun uiterste best om goed voor de kleine maar dappere eersteklassertjes te zorgen. Het belooft een fijne samenwerking te worden. 


 

 

Sportdag lagere school
Het was sportdag en we gingen naar Fort IV.
We hebben een drakenspel gespeeld en deden allemaal sporten:paalbal, sus&wis, baseball, voetball, dans, kubb,...
We zaten allemaal in verschillende groepen: 1.2.3.4.5.6.7.8.9.10.11.12.13.14.15.16.17.18.19 en 20.
Ik zat in groep 5 samen met Leon.
Het leukste vond ik paalbal. 
Het was goed weer en we hebben lekker gegeten 's middags.
Tot de volgende keer!

Casper 3B

Bekijk een filmpje over de sportdag hier.

Tandemkermis

Het was weer een fijne kermisweek op Tandem 1. Maandag brachten alle kleuterklassen een bezoekje aan de draaimolen op het plein en werd er verder gewerkt rond dit thema in de klas. Vrijdag hadden we nog onze eigen kermis voor alle kleuters en de leerlingen van het eerste leerjaar.  Het zesde leerjaar kwam ons hierbij helpen en enkele (groot)ouders bakten overheerlijke smoutebollen. Aan alle helpende handen een dikke dankjewel!

Feest voor Jules

In de kuikentjesklas werd er hard gewerkt om de verjaardag van Jules te vieren!


 

 


De varkentjesklas

 Hier enkele sfeerbeelden van de eerste weken bij de varkentjes.


 

 

 

Zeeklassen donderdag

Zeeklassen woensdag
Voor de derde dag op rij is het weer veeeeel beter dan voorspeld. Enkel de wind moesten we vandaag trotseren; de zon was alweer uitgebreid van de partij! Het 6de leerjaar ging vandaag voor de middag naar Raversijde. Het 5de leerjaar was van plan naar het strand te gaan, maar daar aangekomen besloten de juffen het plan te wijzigen omdat het zand te hard tegen blote benen en in gezichten striemde. Een strandwandeling -wind mee- en een dijkwandeling -wind tegen- waren een welkom alternatief. Na de heerlijke broodjes ging het 6de leerjaar naar de duinen. Vijf ging op zijn beurt naar de IJzermonding. En die zon bleef maar schijnen. 's Avonds bekeken we onszelf (de foto's op de site), we zongen de longen uit het lijf en om 9u gingen we, moe maar voldaan, richting bedstee. Benieuwd wat de weergoden morgen voor ons in petto hebben...
Zeeklassen dinsdag

Frank De Boosere zat ernaast! Een zonnige dag vandaag in Oostduinkerke. Het zesde leerjaar vermaakte zich een voormiddag op het strand, het vijfde leerjaar leerde over WOII in Raversijde. Na de middag zorgden meester Jan en juf Nathalie voor enkele fijne sportactiviteiten in de duinen. Iedereen gaf zich voor de volle 100%. 's Avonds speelden we een weergaloos avondspel! Tot morgen!

 

 

Zeeklassen maandag

Dit jaar vallen de zeeklassen wat vroeger dan andere jaren. Als dat dan zou betekenen dat er meer kans is op mooi weer... Niet dus!
Nochthans, regen en wind houden ons niet tegen om te gaan roefelen in de spelleplekke! Hoogtepunten van de dag: de film in de bus, de kamers, de duinen,... 
Het was een heerlijke dag, met heerlijke kinderen! Op naar morgen!