Fotoverslag van september

Molenbeekvallei 5de lj
Hoi allemaal! Wij zijn in het 5de bezig met W.O. en ons thema is water. Dat is een tof thema!  Wij zijn een paar dagen geleden met heel het 5de naar Vremde gefietst. Dat was heel leuk.
We zijn namelijk naar een Natuurpunt geweest. We hebben er veel nieuwe dingen geleerd over water maar ook over een abdij die daar vroeger stond en natuurlijk ook over de natuur zelf.
Maar over het water, we kennen allemaal wel het regenwater. Dat valt naar beneden uit de wolken. We hebben regen, sneeuw en ook hagel. Dat is regenwater maar we zijn ook te weten gekomen dat er ook water onder de grond bestaat. Dat water noemt: kwelwater.
We hadden een gids waar we mee  op pad gingen. Hij had veel leuks te  vertellen en op het einde van de wandeling was er een vijver. We moesten ook een visnetje meenemen dat we gebruikten voor de vijver.
Op het einde mochten we in de vijver vissen. We hadden geluk want we hadden 2 kikkers  gevangen. Ik had er geen maar het was toch heel leuk! Daarna fietsten we terug naar school.

Groetjes van

Kaat
Kermis op zijn Tandems

Wat een fijne afsluiter van de kermisweek in de kleuterschool!
De leerlingen van het eerste leerjaar werden uitgenodigd  tijdens de voormiddag voor een groots kermisaanbod. Na de middag was het de beurt aan de jongste om te genieten van gans die kermispret, hun fotoalbum hier.
De leerlingen van het zesde leerjaar kregen de verantwoordelijkheid van een kermiskraam, zoals: eendjes vangen, het grijpkraam, ballen gooien, blikken werpen, de draaimolen ... .
Ook zij genoten van deze dag.

Een dikke dankjewel aan de smoutebollenbakkers!

 

 

 

Sportdag kleuterschool

Een fijne dag vol sport en spel.
Allereerst was er de opwarming, daarna ging elke klas op zoek naar hun eerste sportonderdeel.
Een fietsparcours op de speelplaats, een klim- en klauterparcours in de grote turnzaal en in de kleine turnzaal balvaardigheden maar ook een springkasteel, opdrachten met de parachute en de loopkoning.
Bedankt meester Sem voor deze fijne dag.Fort4loop 4A
Op donderdag 29/9 organiseerde de stad Mortsel voor de mortselse scholen een fortenloop. Ook de tandem, sportief zoals ze zijn, deed ook mee. Verkleed als indiaan begaven ze zich naar de start. Doorheen het parcours moesten we opdrachten oplossen en bij een geslaagde opdracht verdienden we een pluim. Van dierengeluiden herkennen tot hout overbrengen en hoefijzerwerpen,...slaagden we in alle proeven en mochten onze eigen totempaal versieren alsook onze indianennaam 'de indiaanse badeendjes'. Toch enigszins vermoeid en blij keerden we tandemwaarts terug. 
4A
Fort4loop 2de lj

De fort4-loop was voor de leerlingen van het tweede leerjaar heel avontuurlijk. Na de eerste hindernissen te beklimmen, moesten ze een donkere tunnel in. In de tunnel hoorden ze verschillende dierengeluiden die ze moesten herkennen. Daarna moesten ze goed samenwerken om onder de hindernissen door te geraken met 10 houtblokken. Ze deden ook enkele oudere volkspelen. Samen stappen op lange, houten latten was niet voor iedereen even gemakkelijk. Nog even een totempaal versieren en de indianentocht zat erop.Sportdag lagere school
Een stralend najaarszonnetje, vrolijke gezichten, behulpzame peters en meters,... dat was er allemaal tijdens onze sportdag. In de voormiddag was er een groot aanbod van sport en spel. 
In de namiddag speelden we het drakenspel. De juffen en meesters waren verspreid over het fort. Bij hen moesten we een opdracht uitvoeren. In ruil voor de opdracht kregen we een puzzelstuk. Met deze puzzelstukjes konden we de zwaarden vinden. Die hadden we nodig om de draak te verslaan. Ook konden we de staart van de draak pakken. Maar zelf moesten we ook opletten dat onze staart niet afgenomen werd door de draak.
Na een leuke dag keerden we moe maar tevreden terug naar school.

Bedankt meester Sem en meester Jan voor de fijne dag!
Ook proficiat aan de draken en de sportiviteit van alle kinderen.
Welkom in 2b
Op een leuke en speelse manier kregen de leerlingen in 2B hun schrijfgerief, kleurpotloden, ... Ze moesten samenwerken om verschillende opdrachten goed uit te voeren. Als de opdracht geslaagd was, kregen ze hun blauwe pen, schrijfpotlood, ... Zo zorgden ze samen voor het vullen van hun pennendoos.

De leerlingen van 2b

 

 

 

De olifantenklas
Even achter de schermen van onze olifantenklas.
Ontdekken, experimenteren en volop elkaar leren kennen.
Ook de regels van de klas zijn belangrijk om alles vlotjes te laten verlopen.
Zoals u ziet hebben ze het heel erg naar hun zin!
Groetjes van juf Eline en juf Rien
Kermispret

Maandag ging de draaimolen speciaal open voor
alle kleuterklassen.
Wat een pret!

Warm weertje koekepeertje
De juffen van de kleuterschool zorgden voor verfrissing!
De kuikentjesklas

       Een eerste kennismaking met de kuikentjes.