Info

* Dinsdag 24 april info avond ivm boerderijkklassen voor 1 en 2 om 19.30u en bosklassen voor 3 en 4 om 20u in refter Tandem 2. (U vindt hier Brief - info - medische fiche voor bosklassen)


*Donderdag 3 mei personeelsvergadering lagere school. Geen studie in Tandem 2 wel naschoolse opvang in Tandem 1.


* Inschrijvingen voor schooljaar 2018-2019 vanaf 5 maart na telefonische afspraak met het secretariaat 03 440 51 19 in Tandem 2 (Lepelstraat, achter de kerk)

Oudercomité

We vergaderen:
* donderdag 3 mei om 20.30u in Tandem 2

Komende activiteiten:
* schoolfeest: 26 mei
* papanacht: 1 juni
 Meer info: zie brochure oudercomité

Lekkere eitjes
Na te hebben geleerd over kippen en eieren samen met Juf Lieselotte (okanleerkracht) was het tijd om ze te proeven. De gelukzakken waren Camila en Joshua. Ze konden kiezen tussen spiegelei of roerei. Mandarijntjes waren er ook als dessertje.

Joshua, Camila en juf Lieselotte

Proefjes JBM

Dankzij het 6de leerjaar konden de leerlingen van de 1ste graad genieten van enkele zelfgemaakte proefjes. Wat vonden we dat leuk! Overal was er spektakel! Op het einde werd er zelfs een raket gelanceerd. Zo graaf!

Kleuterparadijs

Hier enkele sfeerbeelden van uitstap met de jongste kleuters naar het kleuterparadijs in de sporthal van Mortsel.
Op en top speelplezier!

Cijfers en letters
Cijfers hier en letters daar…. Op zoek naar cijfers en letters in onze eigen school. Maar ook op straat waren er heel wat lettertjes te vinden. Na onze zoektocht hebben we in onze klas allerlei leuke dingen gedaan en kwam er elke dag een andere letter aan bod. Het was SUPER leuk en we hebben al veel geleerd.

Juf Greet


Circus Bumba

Na verkennen van het circusthema werd het tijd om aan de voorstelling te werken. De rollen werden verdeeld, we zochten muziek uit voor bij de optredens en kledij + bijpassende attributen werden uitgezocht. Meester Sem kozen wij als circusdirecteur en juf Suzy als materiaalhulp. We traden twee keer op voor de kleuterschool.

Geniet mee van enkele foto's en een filmpje.

Juf Veerle en haar kuikentjes

Circus

Na de krokusvakantie zorgde de verkleedkoffer voor een nieuw thema. Arthur vond het clownspak en toen hij dit aantrok kreeg hij heel wat kijkers rondom zich. De speurtocht in de koffer ging verder, iedereen vond er wel iets leuk in. Het leek net circus in de klas. Ik besloot om dit verder te verkennen met de kleuters en al snel kwamen er heel wat ideetjes naar boven. Het verhaal 'Jules en het circus' werd de aanzet om zelf een circusvoorstelling in elkaar te steken. Er moesten al zeker clowns, koorddanseressen, leeuwen en olifanten optreden. Ook aan kooien voor de leeuwen werd gedacht. Tijdens dit thema stonden 'samenwerken', 'plezier beleven' en 'zich durven tonen' centraal.

Nieuw leven

In de kuikentjesklas mochten de kleuters een hele week zorgen voor echte kuikentjes. Elk kuikentje kreeg een naam en af en toe zat er een kuikentje mee aan de puzzeltafel.
Wat groeien ze snel! Dus tijd om samen afscheid te nemen, kijk maar mee hoe 'alle' kuikentjes genieten van en rond een mooi bouwwerkje.

 

Juf Veerle

 

De ruimte
In de krokodillenklas hebben we bijna 3 weken geleerd over de ruimte. De poppenhoek en bouwhoek werden helemaal omgebouwd tot een ruimtestation. Als echte astronauten leerden we een raket te besturen en brachten we de nodige draaiknoppen en wijzers aan. In onze klas zweefden de zelfgemaakte planeten mooi in het rond. Met een echte sterrenkijker konden we zelfs op zoek gaan naar de sterren. Onze kleuters hebben er echt van genoten. 

 

Juf Greet en haar astronautjes


Bezoek aan de VRT
Op dinsdag 6 maart zijn wij met het vierde leerjaar met de trein naar de VRT in Brussel geweest. Toen we aankwamen, zijn we eerst naar de studio van Ketnet gaan kijken. De studio was kleiner dan ik had verwacht en er hing veel verlichting en er waren ook camera's. 

We hebben ook de studio van het weerbericht gezien. De weerman/vrouw staat voor een blauwe muur waar ze zelf niets op ziet. Zij kijkt naar een kleine monitor waar de kaart van België op geprojecteerd staat. Zo duidt zij/hij alles aan.
Ik heb ook de studio van het nieuws gezien en een oude van het sportnieuws 'Sporza'. We zijn ook langs de MNM-radiostudio gegaan. Daar heb ik ontzettend veel knopjes gezien. We mochten haar ook enkele vragen stellen.
Tenslotte zijn we naar de grootste studio gegaan. Daar nemen ze de 'zevende dag' op en  ook 'Van Gils en gasten'. 
VRT bouwt ook zijn decors zelf. Die staan allemaal opgeslagen in een grote hal.
's Middags hebben we onze boterhammetjes in een cafeetje opgegeten en nog even gaan spelen in een parkje in de buurt.
Dan zijn we met de trein terug naar school gegaan.

Jaane (4A)

Yoga mama's

Naar aanleiding van onze week 'Allemaal zen' kwamen enkele mama's voorstellen om een yogalesje te geven aan de kuikentjesklas. Woensdag 21 februari was het dan zover en wat hebben we genoten! Dankjewel lieve mama's.

Hier een filmpje.

Op de catwalk...

Hallo allemaal, het derde leerjaar heeft er een heus project opzitten. Vóór de paasvakantie werden er enkele naaiateliers georganiseerd. Tijdens de drie namiddagen werd er hard gewerkt aan leuke kledingstukken en accessoires met behulp van handige mama's en oma's. Elke kind maakte een eigen outfit om te tonen op de catwalk. De laatste vrijdag voor de vakantie werd iedereen uitgenodigd op onze modeshow. Op een leuke beat en met de nodige kriebels in de buik, toonden we heel fier onze zelfgemaakte kledij. Het was fantastisch! Zijn jullie benieuwd naar de foto's en filmpjes? Neem dan zeker een kijkje op onze klasweblog: http://detandem3a.blogspot.be/. Vele groetjes van het derde leerjaar!

Uitstapje van de Okanleerlingen

Samen met juf Lieselotte leren de Okanleerlingen meer over de boerderij. Na twee weken leren, spelen en oefenen van de woorden, zijn we de dieren gaan bezoeken samen met juf Axelle (3de jaars studente Orthopedagogie).
We vertrokken te voet naar de Parkschool. We werden vriendelijk onthaald door Meester Hans en konden de dieren van dichtbij bekijken. Hij vertelde ons alles over konijnen, kippen, eenden, ezels en we hebben zelfs een "gevaarlijke" gans gezien!
We mochten de dieren aaien, bekijken en eten geven. Daarna leerden we hoe je moet zaaien. Iedere leerling mocht drie pompoenzaadjes planten in een potje. Nu staan ze in de Okanklas op school. Daar gaan ze hopelijk snel uitgroeien tot super pompoenen!
Het was een leuke en leerrijke ervaring!
Dank je wel, Meester Hans en Parkschool!

Juf Lieselotte en de Okanleerlingen

Knutselles Pasen
5B heeft als knutselwerkje een paasei of een paaskuiken gemaakt. Het paasei was een open ei met daarin een vogelnestje met een vogel erin. Het paaskuiken Was een kuikentje. We maakten het met een ballon die je helemaal met krantenpapier en behangerslijm moest bekleven. Je moest het krantenpapier er helemaal rond doen zodat het een harde bal werd. Daarna schilderden we de paasei of het paaskuiken in mooie kleuren. Voordat we het paasei konden schilderen, moesten we eerst de ballon eruit halen en een gat in het ei knippen. Dan pas konden we het ei schilderen. Dan schilderden we de vogel en mochten we takjes gaan zoeken op de speelplaats die we dan voor ons nestje konden gebruiken. Na het schilderen van het paaskuiken, moesten we de vleugels, ogen, bek, pootjes (en hanenkam) tekenen op vilt en dit daarna uitknippen. We konden dit dan pas opkleven wanneer ons paaskuiken droog was. We vonden het heel leuk! Groetjes van 5B!
Naar de bib
5B is op dinsdag 20 maart naar de bib van Mortsel geweest. Daar hebben we een spel gespeeld.
Dat deden we op een computer of op een tablet. We moesten vragen beantwoorden waarvan we het antwoord in de boeken konden vinden.
We had een uur de tijd om de vragen te beantwoorden. We moest 10 rondes van 3 vragen beantwoorden. Na elke ronde kregen we te zien hoeveel van de 3 vragen we juist hadden.
Als we een fout hadden, kregen we nog een 2de kans. Als we het dan nog fout hadden, moest iemand van de bib een code ingeven.
De groep met de meeste volgers (punten) won na het uur het spel. Het was SUUPER leuk!!!
De woonboot

 

 

Het zesde blogt

 

 

 

Het derde blogt

Recycleren beter voor de natuur. Ook wij doen mee met onze school!