Info
Donderdag 25 oktober is het oudercontact in de lagere school. 

Vrije dagen in 2018- 2019:
pedagogische studiedagen op woensdagen 14 november - 8 mei
facultatieve vrije dag: vrijdag 1 februari

Oudercomité

Eerstkomende vergaderingen oudercomité:
* dinsdag 6 november
* maandag 3 december
Deze vergaderingen gaan telkens door op Tandem 2 om 20u30

Komende activiteiten:
* vrijdag 23 november: cola- en chipsfuif

* zaterdag 24 november: De Tandem danst!


Meer info:
zie brochure oudercomité

Fortloop 2018
Hallo iedereen! Ik ga nu wat uitleg geven over de fortloop en wat we allemaal deden. Ik vond het daar vooral héél erg leuk en erg druk! Het allerleukste parcour vond ik die met de springkastelen. Ze waren MEGA! Minder leuk vond ik het parcour van de lasers. Dat was een beetje saai... Het allerengste was de klimmuur. Ik dacht in het begin dat ik het zou kunnen. Er op klimmen ging snel en was tof maar eraf gaan was heel eng! Op het einde van de fortloop kregen we allemaal een zakje met daarin een appel en een kortingsbonnetje voor de schoenenwinkel Torfs! Het was megatof! Groetjes, Oliwia
Taalles 5B
Op 26 september hebben we in de klas met Lego, Duplo, K'nex, ... gewerkt. Iedereen had de taak gekregen om bouwmateriaal mee naar de klas te nemen. Jammer genoeg had niet iedereen iets bij. Al een geluk dat de juf genoeg bij had voor iedereen! Het was de bedoeling dat de persoon naast je, iets maakte. Er stond een kaft tussen zodat je niet kon zien wat de andere aan het maken was. Dan kreeg je van je buur de blokjes die je nodig had om het bouwsel te maken! Je kreeg dus net dezelfde blokjes als je buur! Toen moest je goed luisteren hoe je de blokjes op elkaar moest zetten en in welke richting. Dan moest je gaan kijken of jouw bouwwerkje hetzelfde was als dat van de persoon naast je. Als het overeen kwam, moest je wisselen en mocht jij dan de instructies geven. Als het niet overeenkwam, deed je de oefening opnieuw! Het was een leuke les omdat we konden bouwen en dat was tof. Het gemakkelijkste was de opdrachten geven. Het moeilijkste was het nabouwen zelf! Hopelijk doen we deze les nog eens! Floor, Anna, Dries van 5B
Welkom in de kuikentjesklas

Hier wat sfeerbeelden van ons eerste maandje samen.

 

 

 

 

Pennenzakkenspel 2

De kinderen van het tweede leerjaar zijn direct in actie geschoten. Voor ze in de klas konden werken in hun rekenboek en taalschrift moesten ze hun schrijfgerief verdienen. Door opdrachten samen uit te voeren, kregen ze hun balpen, fluostift, potlood, ... Zo maakten ze een leuke klasfoto, deden ze een aantal kringspelletjes en vertrouwensspelletjes samen.

Sportdag lagere school
Ik vond de sportdag echt heel leuk. 
Toen ik aan het eten was, was het heel gezellig. 
Ik zat met Lotta, Siska, Irene, Lily Fee, Bente, Aïsha, Ella, Lotte, Lola op een picknickdeken. 
Het drakenspel was ook heel leuk. 
Ik heb drie draken verslaan. 
Om een draak te verslaan moest je de staarten uittrekken. 
Een staart was een plastiek rolletje dat in sommige kindjes hun broek zat. Ik was heel blij met de staarten die ik getrokken had.
De andere spelletjes waren bijvoorbeeld baseball, kubb, sus en wis, voetbal en doodlopen. 
Ik vond het heel jammer dat het gedaan was op het einde. 

Anna Mila, 3B
Werelddierendag 5B
Dag iedereen! Donderdag 4 oktober was het werelddierendag. In 5B was er een hondje in de klas. Een kleine chihuahua. Ze is 9 jaar en ze heet Samara. Ze was een hele dag bij ons in de klas. We mochten Samara aaien en ze was super lief. Alle kinderen van het vijfde mochten op de foto met Samara. Samara zat vooraan in de klas en ze had een dekentje. Ze had ook een klein hondenjasje voor de warmte. Samara is echt super schattig! Ze heeft ook een koekje gekregen. In het begin was Samara een beetje bang omdat wij voor haar zo groot zijn. Samara heeft gelukkig niemand gebeten. Wij mochten samen bij Samara zitten en dan kwam ze naar ons toe stappen. Ze heeft niet geslapen en ze heeft de les goed gevolgd. In de namiddag hadden we fortloop maar Samara mocht jammer genoeg niet mee. Dit was de super leuke dag met Samara! Geschreven door Maaike. 
10 op 10

Door het organiseren van allerlei verkeersactiviteiten binnen onze school kregen wij subsidie van de provincie Antwerpen om te investeren in verkeerseducatie. In overleg met de kleuterschool en de turnleerkrachten werd er gekozen om deze subsidie te gebruiken om degelijke fietsen aan te kopen. 

Muzische doorschuif

Vandaag brachten de leerlingen van het eerste tot en met het vijfde een bezoek aan een andere klas. In elke klas werd er iets creatief gemaakt.
De woonboot

 

 

Het zesde blogt

 

 

 

Het derde blogt

Recycleren beter voor de natuur. Ook wij doen mee met onze school!