Mediacoach op de Tandem

Dit jaar volgde meester Jens (6A) een opleiding tot mediacoach. Enkele leerlingen van het 6de lj namen een interview af van de meester om te weten wat de taak van de mediacoach is.

Lotta: Wat is een mediacoach?

Meester Jens: Een mediacoach is iemand die leerlingen, leerkrachten en ouders kan helpen als er een ICT probleem is. Hij geeft ook tips over allerlei zaken die te maken hebben met ICT, media,…

Arnout: Waarom wilde je mediacoach worden?

Meester Jens: Omdat ik heel graag met media bezig ben en tips wil geven aan anderen. Ik wil anderen ook motiveren om met media bezig te zijn. Ik wil hen de nodige tools kunnen geven.

Siska: Hoe lang ben je al aan het studeren/werken om mediacoach te worden?

Meester Jens: Een opleiding van 1 jaar is voldoende. Maandelijks 1 dag les volgen en veel opzoekwerk doen.

Siska: Je maakte een spel als eindwerk. Wat is de bedoeling van het spel?

Meester Jens: Kinderen zitten zoveel op de computer om spelletjes te spelen. Misschien kon ik dat combineren met dingen om te leren.

Lotta: Welke fouten en problemen zijn er opgedoken tijdens het maken van het spel?

Meester Jens: Ik heb geleerd dat niet iedereen dezelfde ideeën/leefwereld heeft. Ik maakte het spel vanuit mijn eigen leefwereld, maar dat was niet de leefwereld van anderen. Daarom heb ik het spel helemaal omgegooid zodat iedereen zichzelf erin herkent.

Arnout: Hoe vaak speel je het spel zelf?

Meester Jens: Nu elke week 1 keer. Toen ik het aan het maken was, speelde ik het elke dag een paar uur. In totaal heb ik meer dan 1000 uur aan het spel gewerkt.

Lotta: Vind je het spel goed genoeg om online te zetten?

Meester Jens: Nog niet. Ik ben er trots op, maar er moet nog veel aan gewerkt worden om het voor iedereen bruikbaar te maken.

Siska: Ben je tevreden met je werk?

Meester Jens: Ja, maar ik denk nog heel veel na over wat er nog bij moet komen, hoe het nog beter kan worden.

Arnout: Voor welke leeftijd is het spel bedoeld?

Meester Jens: Ideaal voor het 5de en 6de leerjaar, maar het is ook bruikbaar in het 3de en 4de leerjaar. Ook volwassenen kunnen het spel spelen.

Lotta: Is het de bedoeling om het spel te gebruiken tijdens de lessen?

Meester Jens: Ja, heel graag, maar hiervoor is het nog niet helemaal klaar. Op de vergadering van augustus ga ik aan de leerkrachten het spel voorstellen en proberen we het uit in de klassen.

Dankjewel meester Jens voor het interview!

Deel dit bericht via:

Vorig bericht

Volgend bericht