Fiesta Latina

Met het project Fiesta Latina kunnen leerlingen van het 4de leerjaar het dagelijks leven in Latijns-Amerika ontdekken, er inzichten over verwerven en verbanden leggen met het eigen leven.

Dit ‘wereldse’ project gaat uit van de stad Mortsel. Zo leren onze kinderen over het dagelijkse leven van de kinderen in Latijns-Amerika, meer bepaald in de Andes (Peru, Bolivia en Ecuador). Zij zullen filmpjes te zien krijgen waar leeftijdsgenootjes hun leven in de Andes laten zien. Ze leren knutselwerkjes maken uit deze streek. Gaan samen ontdekken waarom de wereldwinkels zo belangrijk zijn voor de bevolking uit Latijns-Amerika en andere streken uit de wereld… gaan zingen en dansen …. JJullie lezen het al … op alle vlakken gaat er hard gewerkt worden.

Het startschot is alvast gegeven. Vandaag hebben de kinderen aan de hand van een ‘bibspel’ (dat door corona nu op school is uitgevoerd) kennis gemaakt met onder andere de klederdracht, muziekinstrumenten, voedsel, dieren, … in deze streek. De kinderen waren zeker al super enthousiast!! Als beloning werden ze getrakteerd op een drankje en een koekje van de wereldwinkel.

Er staat nog heel wat op het programma! Houd de website maar in het oog want er komen zeker nog verslagjes en foto’s.

Deel dit bericht via:

Vorig bericht

Volgend bericht